Loading...

Monday, 16 May 2011

~ Reunion with my Buddies ~

Hello friends...baru2 nih sy ade jmp ngan my best friends mase zaman sekolah menengah dlu..tp smp skang ni we still keep in touch & masing2 dah ade life sndiri...smua nya dah kawin & dah ade anak yg comey2 gitu....Diorang ni memang sempoi abis la..kepala otak gile2 smua nya...
Jom tgk pic2 kitorg ye.....




Ni Fiona Ross (atau kitorg panggil dia Esoh), Gie with her son, Farah with her daughter & Shafa....

Ni Gie & Shafa

Shafa

Ni menu makanan kitorg.....best kan

Ni Farah with her daughter (Aishah) & Shafa


Lepas ni kitorg plan nak wat BBQ kt umah Shafa plak...So,nnt i update lg ye....

Saturday, 14 May 2011

Marrissa Umairah

Hye u alls...
Sorila dh lama x update blog..Maklumla sejak2 dah jadi oma ni x berkesempatan nak update..Comey x pic baby ni..Klau u alls nak tau ni la baby Marissa Umairah (my 1st grand niece)...
Geram sgt2 bila layan si Marissa ni..comey..Bile balik keje,pnt mcmna pn tp bile tgk si Marissa ni rasa tenang je...Hilang smua penat keje kt ofis...Nanti i upload byk2 lg pic si Mrissa ni ye...
Oma really miss u so much dear.....

Friday, 15 April 2011

~ Apalah sangat harga sepasang corset PB kalau nak dibandingkan dengan kesihatan yang kita peroleh ~

Selalu sangat dengar org cakap corset PB ni mahal..

memanglah mahal kalau tengok pada harga. tp kalau nak dibandingkan kesihatan yang kita akan dapat tersangatlah murah. RM2000++ untuk lifetime! bukan sebulan atau setahun tp seumur hidup!

kalau sekarang belum sakit boleh la cakap mahal kan.. tapi kalau dah datang sakitnya, tak kira berapa mahal pn kita sanggup belanja kan..

so apa kata kita sediakan payung sebelum hujan. pakai corset PB now & definitely u akan save more in the future..

and untuk siapa2 yang dah kahwin surely your husband akan sayang lebih, aci kerat jari ok! hehe..



the best part is ;

u'll look good & being healthy in just 1 way! u won't have any problem wearing your favorite clothes any moreeee ^_^


So klau sesape berminat utk memiliki corset PB ni 
call Lin 019-9436040
or
email me at lynn_fadz@yahoo.com

~ Halal atau Haram??? ~

Semakin lama semakin banyak spekulasi yang cuba dibuat oleh orang ramai atas status Halal Syarikat Hai-O…dan makin lama spekulasi ini makin menjadi sampai tak masuk akal…ramai orang berdasarkan atas andaian yang dibuat oleh link dibawah ini…

Ni cerita tahun 2007

Print screen seperti dibawah.


isu_zaharuddin_vs_haio_01

” Maaf, saya tiada info tentang Hai-o samada plan mahupun produknya, cuma apa yang saya tahu, syarikatnya memang besar dan tersenarai di Bursa Saham Kuala Lumpur dan syarikat ini bukanlah syarikat patuh syariah…………”

-  Zaharuddin tahun 2007

Zaharuddin tidak langsung mengatakan yang syarikat ini haram atau sebagainya dan beliau pun dh kata yang beliau tiada info langsung mengenai syarikat Hai-O…beliau hanya memberi andaian sahaja, tetapi timbul spekulasi yang bukan2 dari orang ramai tentang perkara ini…siap buat forum lagi and macam2 lagi…

So, kami mengambil inisiatif kami sendiri menghubungi Security Comission berkenaan dengan hal ini…ini bukti yang kami dapati..

TERKINI as at 31 Mei 2010.

isu_zaharuddin_vs_haio_02
P/s: Mane yang still tak puas hati boleh bukak link tu sendiri…atau call security commission sendiri..
 

Satu dokumen penuh mengenai semua senarai syarikat yang patuh syariah termasuk terma-terma syarat untuk diklasifikasikan dalam patuh syariah, semuanya ada di nyatakan di sini…

dan bukti yang paling kukuh yang kami dapati, antara beribu-ribu syarikat MLM di Malaysia ini, hanya Syarikat Hai-o sahaja mendapat pegiktirafan sebagai SYARIKAT YANG PATUH SYARIAH….

DAN

Majlis Syariah sangat mengambil berat tentang ini kerana 99.9% usahawan ialah tergolong dalam umat Islam… 

DAN

Syarikat Hai-o ialah satu-satunya syarikat di Malaysia yang mendapat sijil

“PERNIAGAAN PALING BERETIKA”

OLEH KEMENTERIAN PERDAGANGAN DALAM NEGERI….

DAN

Lin sendiri amat mengambil berat tentang ini seperti anda semua juga kerana Lin ingin mencari rezeki halal dan berkah dan yang di redhai Allah S.W.T….

Jadi, fikir-fikirkanlah….

P/s: Pada semua yang bekerja di syarikat2 MNC atau syarikat yang disenaraikan dalam BSKL tak kirala papan pertama ,kedua ,ketiga dan tak kirela syarikat itu dari malaysia or dari luar negara…tak kirela syarikat tu besar seperti oil and gas or syarikat kecik pun….u all dh yakin syarikat tempat u all bekerja tu ialah syarikat patuh syariah??????

Sila periksa dengan Security Commision ye….
DAN…

Hanya Majlis Fatwa sahaja yang boleh menentukan mengenai issue halal atau haram ini…

Jadi jangan pandai membuat andaian dan spekulasi yang bukan2 lagi !!!!k…

Friday, 8 April 2011

~ Asal PB mahal sgt nih ..... ~

 Ramai orang kate...

Nape PB nie mahal...

Beribu riban....

Corset kat luar tu murah2 jek...
*
*
*
*
*
*
*

ok...nak tau nape korset Premium Beautiful nie so SPECIAL????

Tahukah anda setiap bebenang PB ini disulam dengan sejenis batu kristal yang dinamakan.....

TOURMALINE....
 


Tourmaline menghasilkan FIR (far infrared rays)

Ini dia khasiat Tourmaline
  • Detoxification
  • Helps aid fat loss
  • Reduces water retention
  • Improves blood circulation
  • Expels unnecessary waste
  • Helps clean the liver and kidneys
  • Helps heal skin disorders
  • Reduction in emotional maladies such as anxiety and depression
  • Relief from acute and chronic illness
  • Aids in elimination of heavy metals, poisons and carcinogenic material from our bodies
  • Reduces lactic acids and free fatty acids
Lagi facts tentang TOURMALINE

The far infrared rays that Tourmaline emits create the same resonance in the body as is normally found in the water. This has a very soothing effect on the nerves. Three-quaters of the human body is composed of water, this form of resonance absorption creates increased vitality in living tissues, enhancing energy levels and increases metabolism.

Ini lagi....
This gem has been reported to actually have the power to boost sexual energy in men, as it increases the blood flow and circulation in the body. The gemstone is also reported as helping to ease emotions, increasing vitality and vigor in both men and women.

So, seluruh tubuh setiap wanita yang memakai PB akan memperolehi khasiat dari TOURMALINE...
dan 

Bayangkan.....Bile kite memakai PB, tubuh kite bagaikan disalut

Kristal!!!!

"Sememangnya diri kite begitu berharga"

~~ Nak camni ker??? seram bangattt ~~


Adakah anda seperti nie???

atau ini???

atau yg nie???
mmg haru nih..sah2 memang kne batang idung sendiri :P

haaaaa....senang cite...adakah anda mengalami sendiri simptom2 seperti yang ditunjukkan dalam gambar2 ni??? 

YA!!!!

maka anda perlu memiliki ini.......
KORSET PREMIUM BEAUTIFUL.....

kenapa perlu memiliki korset nie plak???
sebab-sebabnye....
1. dapat membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik serta bentuk badan yang sihat dan seimbang

2. memberi kesan secara serta merta di bhgian pinggang di mana ukuran badan akan berkurangan

3. dapat memperbaiki bentuk badan dengan membentuk payudara yang mempesona, pinggul yang lebih ramping dan kontur pinggul yang lebih menarik...

nie baru sebahagian jek kebaikan korset PB nie....ada banyak lagi....

so ape lagi...
moh la kite nyah kan lemak2 yang dah bermaharajalela kat badan kite tuh
agar badan kite kelihatan cantik menarik tertarik memang kebabom seperti ini.....

berminat nak dapatkan korset PB???
call/ sms lin 019-9436040
or 
emel lynn_fadz@yahoo.com

~ Premium Beautiful Corset : Camne nak pakai ek??? ~

Memula nak pakai korset nie memang nampak cam leceh tapi actually its simple sesangat dan senang bebeno la senang cite...leh pakai sendiri tanpa bantuan orang lain tau...practice makes perfect right????

Langkah 1: Long Girdle(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa
tips - untuk mudah pakai,kene bukak kaki besar sket,ala2 kekuda gitu...pastu joget2 sket sambil nak pakai...hehe
mula2 memang rasa ketat sket but in few weeks u akan familiar and senang sgt nak pakai...

Langkah 2: Long Bra

(1) Tundukkan padan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra (pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra
(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
(5) Betulkan kedudukan bra
tips - kalau tangan x sampai ke belakang,and xde sapa nak tlg cangkuk kan..u olls boleh pakai kain batik or ape2 kain dulu...berkemban ye...then cangkuk kat depan dulu baru turn ke belakang...sbb kalau tanpa kain alas,PB x boleh turn sbb dah lekat kat badan


Langkah 3: Waist Nipper

(1)Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada
(2)Lekatkan kesemua cangkuk(patut berada di tulang rusuk kiri badan)
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras
(5) Tahan nafas dan cangkukkan ke depan
(6) Pastikan ianya selesa
tips - make sure bahagian tali2 yg kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita


so ape lagi moh kite pakat pakai PB ramai2
CALL/SMS ME 019 - 9436040
"THE CHOICE IN YOUR HAND"